Логопедичен и Обучителен център
"Мечо Пух"

Мечо Пух лого

ВЪЗРАСТНИ

Мечо Пух Картинка

СЛЕД ИНСУЛТ НАКЪДЕ?

Една от най-честите причини за разпад на речта и способностите за общуване при възрастните хора е прекаран инсулт. Това е въпрос, който е особено болезнен за тези, които са преживели подобен здравословен проблем, защото след като преминат животоспасяващите интервенции, качеството им на живот чувствително се влошава. Много от болните споделят, че най-тежките последици за тях не са парализите, а загубата на способността за пълноценн общуване, защото затрудненията в говоренето или писането често водят до депресия и проблеми във взаимоотношенията.

ЗАТОВА НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ НАРУШЕНИЯТА В ГОВОРА СЛЕД ИНСУЛТ ! НЕ ЧАКАЙТЕ ГОВОРНИТЕ НАРУШЕНИЯ ДА ОТШУМЯТ САМИ! ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ ОТ ЛОГОПЕД В МОМЕНТА, В КОЙТО СЪСТОЯНИЕТО НА БОЛНИЯ Е СТАБИЛИЗИРАНО! ПРОГРАМАТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА ГОВОРА ВКЛЮЧВА СЛЕДНИТЕ КОМПЛЕКСНИ МЕТОДИ:

Мечо Пух звезда

Диагностика на вида на езиковото нарушение

Мечо Пух звезда

Съставяне на индивидуална програма за рехабилитация на речта

Мечо Пух звезда

Алгоритъм за прилагане на артикулационни упражнения, в зависимост от вида на увреждането на говорните способности

Мечо Пух звезда

Комплекс от упражнения за фината моторика и праксис

Мечо Пух звезда

Работа върху четенето и писането

Мечо Пух звезда

Психологическа помощ за пациента и близките му;Програмата се изпълнява от висококвалифицирани специалисти с дългогодишен опит с нарушения на говора след инсулт: логопед, кинезитерапевт и психолог.

Ако за пациента е трудно организирането на посещенията в Центъра, изработваме програма за домашна терапия и обучение на близките за прилагането и. При допълнително договаряне са възможни и посещения на специалистите от Центъра в дома на пациента.

ТАЗИ ПРОГРАМА ВИ ДАВА СПОКОЙСТВИЕ, ЧЕ СТЕ ВЗЕЛИ ПРАВИЛНИТЕ МЕРКИ НАВРЕМЕ, ЗА ДА МОЖЕТЕ ДА СЕ РАДВАТЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ НА ЖИВОТА – КАЧЕСТВЕНО И ПЪЛНОЦЕННО.

Свържете се нас и направете заявка за безплатна консултация. На консултацията ще направим кратко обследване на състоянието на болния, заедно ще преценим какви са неговите нужди и как можем да Ви бъдем полезни.