Логопедичен и Обучителен център
"Мечо Пух"

Мечо Пух лого
УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

ЗАПОЧВА НОВ ПРОЕКТ


Програма:

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Скъпи Родители, имате ли колебания как се справяте с отглеждането и възпитанието на детето си ?

Правите ли най-доброто за неговото правилно развитие през първите 3 години?

Комуникирате ли достатъчно с него? С какви игри можете да развиете потенциала на детето си? Не сте сигурни, че правилно организирате храненето и съня му? Кой е оптималния дневен режим за него? Ако си задавате някои от тези въпроси и искате да развиете себе си в най-добрата версия на РОДИТЕЛ на вашето дете, нашия курс е точно за вас!

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ е мястото, където с помощта на нашите специалисти, ще разберете много повече за правилното общуване с детето ви, ще ви научим как да четете знаците, които ви дават малките, ще повишим увереността ви, че правите най-доброто за децата си, докато растат и да се справят с всякакви проблеми, които изплуват в ежедневието им.

КОГА?

Курсът е съботно-неделен и включва 6 тематични модула, всеки от тях ще бъде развит в 5 учебни часа. Датите са гъвкави. Ще се фиксират по модули след като съберем групите и направим графика удобен за всички записали се родители

КЪДЕ?

Логопедичен и обучителен център „Мечо Пух“ ул. „Брегалница“ 69, София +359 88 8877600

ЦЕНА - 150 лв. за модул на семейство.

Записалите три от модулите получават 10% отстъпка от цената. В обучението могат да се включат и двамата родители едновременно или пък можете да поканите баби, дядовци и др. заинтересовани към развитието на детето ви близки.

Модул 1.


Развитие на умения за кърмене и хранене на бъдещи и настоящи родители. Курсът ще ви помогне да: придобиете основни знания и умения за кърменето преодолеете трудностите в кърмаческия период се запознаете с практичната страна на развитието на умения за хранене при децата разберете кога и как да започнете захранването получите практически съвети. Лектор: Ани Събева- квалифициран специалист по кърмене към Национална Асоциация Подкрепа на кърменето и сън на новороденото към Institute of pediatric sleep and parenting.

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ
УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Модул 2.


Създаване на оптимален дневен режим на бебето и детето. Сън на бебето и детето. Курсът ще ви помогне: да се запознаете с ползите за вашето дете от създаването на дневен режим, как да изградите дневен режим на бебето от ден първи от прибирането му у дома. Повтаряемостта на всекидневните дейности му носи спокойствие Кога започва регулацията на съня при бебетата. Практични съвети как да помогнем на бебето да регулира съня и бодърстването. Ритуалите около банята, масажът и цялостната подготовка ще помогнат на бебето да заспи спокойно.

Модул 3.


Възпитанието на детето. Курсът ще ви запознае с: Успешни методи за възпитание и дисциплина на децата. Как да формулирате забраните. Практични съвети за наистина важни неща, от които зависи живота и здравето на вашето дете.

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ
УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Модул 4.


Развиване потенциала на детето чрез игри. Лектор: : Анна Иванова - магистър по Специална педагогика към СУ Св.Климент Охридски. Преминала обучение и специализация по Сензорна интеграция и Сензорна терапия, базирано на SIAT/ Sensory Integration Ayres Therapy/ при проф. Кристияне Куул, завеждащ отдела по Ерготерапия към Kinderzentrum München. През последните десет години е част от екипа на РЦППО София-град, а през последните 6 години ръководи програмата по Ерготерапия и сензорна терапия в същия.

Анна е част от обучителния екип на HAPY и НИОПП, където провежда обучения, супервизии и консултации по проблеми, свързани с Ранно детско развитие, Аутизъм и приобщаващо образование, Сензорна интеграция и сензорна терапия. Професионалната ѝ практика е над 11 години и е насочена изцяло към работа с различни развитийни нарушения с акцент върху сензорно-интегративната дисфункция.

Модул 5.


Моторика
Курсът ще ви запознае с: Движения, извършвани от големите мускулни групи. Движения, свързани с баланс и координация. Финни двигателни умения, извършвани от малките мускулни групи. Упражнения за добро двигателно развитие. Лектор: : Анна Иванова- магистър по Специална педагогика към СУ Св.Климент Охридски. Преминала обучение и специализация по Сензорна интеграция и Сензорна терапия, базирано на SIAT/ Sensory Integration Ayres Therapy/ при проф.

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Кристияне Куул, завеждащ отдела по Ерготерапия към Kinderzentrum München. През последните десет години е част от екипа на РЦППО София-град, а през последните 6 години ръководи програмата по Ерготерапия и сензорна терапия в същия. Анна е част от обучителния екип на HAPY и НИОПП, където провежда обучения, супервизии и консултации по проблеми, свързани с Ранно детско развитие, Аутизъм и приобщаващо образование, Сензорна интеграция и сензорна терапия. Професионалната ѝ практика е над 11 години и е насочена изцяло към работа с различни развитийни нарушения с акцент върху сензорно-интегративната дисфункция.

УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

Модул 6.


Развитие на говора през първите години на детето. Комуникация. Развитие на финната моторика. Курсът ще ви запознае с: Нормите за речево развитие при децата. ️ Как протича езиково-говорното развитие през първата година? Как да подпомогнем естественото развитие на езиково-говорните умения на децата в ранна детска възраст. Езиково-говорно изоставане през ранното детство. Важни съвети към родителите- какво трябва и какво не трябва да правят. Логопедични игри за проговаряне.

Кога родителите трябва да потърсят логопед и кои са тревожните сигнали, на които те трябва да обърнат внимание?

Лектор: Боряна Мургина - докторант по езикова и речева патология, управител и логопед в логопедичен и обучителен център Мечо Пух, сертифициран хранителен терапевт и консултант по кърмене, логопед към Център за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения при Нов Български Университет, консултант по Ранно детско развитие, сертифициран експерт по емоционална интелигентност, докторант по Езикова и речева патология.